Cover

Bookmark and Share

Welke bindmethode het best bij uw werk past is in grote mate al bepaald door eerdere keuzes die u heeft gemaakt of gaat maken. Afhankelijk van het soort drukwerk dat u heeft: veel afbeeldingen of voornamelijk tekst, heeft u een keuze gemaakt voor een papiersoort. Wilt u bijvoorbeeld een boek laten drukken met veel foto’s dan is een keuze voor gestreken papier voor de handliggend. Op dit papier komen afbeeldingen immers maximaal tot hun recht. Omdat lijm slecht hecht op gestreken papier, valt de bindmethode garenloos gebrocheerd af en zult u een keuze moeten maken tussen de bindmethodes genaaid gebonden of gebrocheerd.

Kiest u voor genaaid gebonden dan kunt u uw boekwerk afmaken met een hardcover. Kiest u voor de bindmethode genaaid gebrocheerd dan betekent dit automatisch een keuze voor een softcover (het boekblok wordt in een soepele omslag vastgelijmd). Tot slot speelt ook de keuze voor druktechniek een alles beslissende rol: kiest u voor het relatief goedkope en snelle Printing On Demand dan worden pagina’s per stuk geprint waardoor enkel een garenloze afwerking mogelijk is. Bij een boekwerk met veel afbeeldingen ligt daarom een Offset druktechniek voor de hand.

Softcover

De paperback heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Mede door de gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit is deze omslag bijzonder interessant voor debuterende auteurs.

Hardcover

U wilt alleen het allerbeste voor uw schrijfwerk. Kiest u voor hardcover dan heeft u een boek van topkwaliteit. In een hardcover boekwerk is het mogelijk meerdere papiersoorten met elkaar te combineren. Kiest u voor een hardcover omslag dan gaat uw schrijfwerk over het algemeen langer mee. Wilt u graag eens wat anders dan anders? Ook dan is de keuze voor hardcover de juiste. Wat dacht u bijvoorbeeld van een omslag uitgevoerd in leer, covervinyl of linnen?